Regler

Vi vil at alle skal ha det gøy på DrageCon. Det betyr at din moro ikke skal ødelegge for andres moro. For å være sikre på at alle får det gøy på Con, må vi dessverre ha noen regler, slik at alle kan føle seg trygge og inkluderte. Følgende regler gjelder under hele arrangementet:

Våpen

Vi snakker her selvsagt ikke om ekte våpen, men om våpenliknende gjendstander, eller props. Våpen/prop-reglene er som følger:

  • Kniver, sverd og andre fektevåpen er lov så lenge de ikke er lagd av metall eller annet hardtslående materiale.
  • Balltre i hardt tre eller metall er ikke lov. Plast, worbla, foam osv. går helt fint.
  • Softgun, luftgæver osv. er ikke lov. Leketøyvåpen o.l. er lov, men må ha oransje/rød tupp for å vise at de ikke er ekte. Disse skal ikke viftes med utenfor con-et. Forbipasserende har kanskje ikke samme kjennskap til hva vi driver med. Det er også lite populært blant politiet i disse dager. Er det noe vi vil unngå er det en væpnet utrykning!
  • Skytevåpen props du har laget selv, av foam, plastrør, worbla etc. er lov, så lenge de ikke er utpreget realistiske.
  • Prosjektiler er ikke lov. Du kan ha bue eller Nerf type lekevåpen, men ikke prosjektilene som hører til.
  • Vandrestaver og tryllestaver er lov så lenge de ikke strider med de andre reglene, og så lenge du klarer å bære/håndtere den uten større problem.

Brudd på våpenreglene tar vi veldig alvorlig, da dette har med personlig sikkerhet å gjøre. Dersom disse reglene føles urettferdige, husk at selv om du er en ansvarlig person, kan en uansvarlig person ta våpenet ditt fra deg.

Dersom du er usikker på om den prop’en du har – eller har begynt på – er innenfor reglene, ta gjerne kontakt med oss. Send oss noen bilder, og litt forklaring, så skal vi prøve å bedømme det på forhånd. Så slipper du å drasse med deg noe du ikke får med inn.

Rustning

Rustning skal ikke være av metall, eller ha metall deler. Det er de færreste som lager Cosplay rustning av metall, men her i Ålesund er det et utbredt middelalder miljø, og replica rustninger i metall er kanskje litt lettere tilgjengelig. Dette er av hensyn til sikkerhet og komfort for alle på DrageCon. Blir det trangt, og man blir skubbet opp mot noen i metall rustning, er det ikke gøy lengre.

Free hugs

Alle som skal dele ut free hugs, er hjertelige velkommen, men vi har også her noen regler:

  • Skilt er påkrevet.
  • Har du skilt, kan folk komme til deg å spørre pent om en klem.
  • Du skal ikke gå rundt å spørre folk om de vil ha en free hug. Dette kan oppfattes som mas, og føles ubehagelig.

Alle skal ha det gøy, og ikke føle seg tvunget til å klemme noen bare fordi vedkommende har et skilt. Det er også mange som bruker mye tid på kostymene sine, og sminken sin, og som ikke vil ha det ødelagt av en klem.

Kardemommeloven

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.» – Thorbjørn Egner

Husk på denne, når du har drukket to Burn og tre Red Bul, så får vi et kjempefint Con alle sammen 🙂